Biografie

Pruuf Mar staat garant voor een vernieuwend, knus en vooral gezellig tent-op-de-kop-halfuur!

Stef & Tamara (broertje en zus uit Ysselsteyn) timmeren sinds een aantal jaren niet onverdienstelijk aan de weg aan hun Vastelaoves-carrière. In 2017 stonden ze in de halve finale van het LVK met hun liedje ‘Gewoeën umdat ‘t kan’, waarop in 2018 een heuse LVK-finaleplek volgde met het nummer ‘Op weg nòr Maerge’. In 2019 kreeg dit een succesvol vervolg met opnieuw een finaleplaats voor ‘Zoeëmar dat moment’ en in 2020 beleefden Stef & Tamara hun voorlopige hoogtepunt met een vijfde plek op het LVK met hun liedje “Urst Látter”. Ook in 2021, toen de LVK finale door het coronavirus online plaatsvond mochten Stef & Tamara hun opwachting maken met hun nummer “Noeëts Gewoeën”.

In 2022 startte een samenwerking met Mark van Mullekom en Jerome Lenders. Met het nummer “Alle weege same” werd opnieuw de finale van het LVK gehaald met een niet onverdienstelijke vijfde plaats als resultaat. In 2023 beleeft Pruuf Mar haar absolute hoogtepunt tot dusver. Samen met Mark van Mullekom, Jerome Lenders brachten Stef en Tamara het nummer “Ojjem Blieve Hale” waarmee ze in een bombol paviljoen in Rooj (Venray) het 47ste LVK wisten te winnen.  

Inmiddels staan ze op verschillende podia in Limburg en weten ze op veel plekken de hartjes te veroveren met hun verfrissende manier van optreden. Gedurende een half uur wordt er polonaise gelopen, door de zaal gerend en zelfs akoestisch meegezongen onder begeleiding van muzikale alleskunner Stef. Kortom, genoeg te ‘Pruuve!’.

Een origineel duo met hetzelfde vastelaoves-bloed, keer op keer maken ze er op het podium een energiek vastelaoves-feest van!

Repertoire: Vastelaovesmuziek bestaande uit eigen nummers én bekende nummers. Met een melancholisch sausje doordat er een akoestische set bij zit. Stef neemt namelijk zijn gitaar mee.